ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2010 9:45:59

Musíme být rychlí a přesní

Musíme být rychlí a přesní

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) pod vedením ministra Kamila Jankovského pokračuje dílčími kroky ve zpřesňování legislativy v oblasti veřejných zakázek (VZ) a její modernizaci.

Zatím posledním krokem je publikace nové prováděcí vyhlášky

Dne 15. prosince 2010 nabyla účinnosti vyhláška 339/2010 Sb., o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách. Příslušná částka Sbírky zákonů má číslo 125 a byla rozeslána 3. prosince. Vyhláška tím formálně, tedy „v papírové podobě" mimo jiné publikuje formuláře, které MMR již dříve elektronicky zpřístupnilo pro ty, kteří připravují aktuální zadání veřejných zakázek.

Ministr tím pokračuje ve svém úsilí modernizace, efektivity a transparentnosti v oblasti veřejných zakázek. „Je potřeba vykonat řadu dílčích kroků a současně postupovat přesně a rychle a toto je tak další důležitý kamínek do mozaiky," uvedl ministr Kamil Jankovský.

Další plánované kroky již úzce souvisí s takzvanou velkou novelou zákona o veřejných zakázkách, kterou chce ministr Jankovský vládě předložit v červnu příštího roku. už na přelomu ledna a února bude tento návrh vyvěšen na stránkách MMR, aby se k němu mohla vyjádřit i veřejnost. Souběžně s tím proběhnou ve vybraných velkých městech včetně Prahy na téma zákona o veřejných zakázkách.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama