Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2010 12:05:58

Proč jsem hlasoval pro vyslovení nedůvěry vládě České republiky

Proč jsem hlasoval pro vyslovení nedůvěry vládě České republiky

Vláda P.Nečase se sama nazvala vládou rozpočtové odpovědnosti a boje proti korupci. Státní rozpočet na rok 2011 prohloubí státní dluh o 135 miliard korun, což vůbec nehovoří o rozpočtové odpovědnosti.

A to se ještě vládní škrty  především dotknout těch, kteří hospodářskou krizi nezpůsobili. Dotknout se totiž rodin s dětmi, nezaměstnaných, sociálně slabých, nemocných a lidí se zdravotním postižením, důchodců a také zaměstnanců státního a veřejného sektoru. Vláda snižuje investice do veřejných služeb, hazarduje se solidárními systémy ve zdravotnictví a v penzích. Omezuje zajištění bezpečnosti a obrany země.

Poslední kauza na Ministerstvu životního prostředí a ve Státním fondu životního prostředí zřetelně odhalila korupční chování vrcholných představitelů této vlády. A že nejde o vládu boje proti korupci svědčí vlastní „řešení" tohoto problému, který přerostl ve vládní krizi.

Renomovaní právníci poukazují na protizákonnost jednání premiéra, který nereagoval na upozornění pana Michálka z korupčního chování. Také ministr vnitra R.John, namísto toho, aby oznámil korupci orgánům činným trestním řízení, poradil L.Michálkovi, aby si sehnal důkazy nahráváním za pomoci novinářů. Prý podle jeho protikorupčnío manuálu.

Představitelé Věcí veřejných hovoří o nutnosti odlangerování Policie ČR a Ministerstva vnitra. Pan ministr vnitra dokonce otevřeně hovoří o své nedůvěře nejen vůči policejnímu prezidentovi, ale i Policii ČR. Takže i pan ministr R.John porušil zákon a nenahlásil korupční chování orgánům činným v trestním řízení. Po dnešním jednání došlo na Pražském hrdaě k dohodě, jejíž nedílnou součástí je odstoupení policejního prezidenta. Téhož O.Martinů, který se setkal s premiérem po jeho návratu z Bruselu a podle sdělovacích prostředků jej informoval o podrobnostech k kauze Drobil. Což je dalším důkazem o politizaci Policie ČR.

Pan premiér Nečas veřejně hovoří o „nezávislém" prošetření kauzy Drobil. Ale jak mohou občané naší země věřit člověku, který seděl v Topolánkově vládě která ovlivňovala vyšetřování aféry bývalého místopředsedy vlády J.Čunka.Přitom soudy potvrdily zasahování  orgánů činných v trestním řízení i samotných soudců do této kauzy a dokonce se hovoří o justiční mafii. Jak věřit politikům, kteří již jednou zklamali a kteří veřejně podporují korupčníky. A svět podle M.Knetiga, poradce místopředsedy ODS a ministra P.Drobila vypadá asi takto, cituji z nahrávek zveřejněných v MfDnes : V rámci politiky je tý špíny strašný množství, ale strašný. A to, co jsem zažil v Lesích (podnik Lesy ČR) vedle Pavla (Drobila), to opravdu byly krádeže za bílého dne. Konec citace z tisku.

Lze věřit politikům VV, ODS a TOP 09 že to s bojem proti korupci myslí vážně? Na to ať si zodpoví občané naší země. Já osobně takovéto vládě věřit nemohu a nebudu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama