Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2010 15:21:14

Krizovou situaci ve zdravotnictví lze rychle vyřešit zvýšením úhrad pro nemocnic

Krizovou situaci ve zdravotnictví lze rychle vyřešit zvýšením úhrad pro nemocnic

Jako stínový ministr zdravotnictví požaduji rychlé řešení situace ohledně hromadného odchodu asi čtyř tisíc nemocničních lékařů. Možné a rychlé řešení spatřuji v navýšení úhrad pro nemocnice na příští rok. Připomínám, že v roce 2010 došlo k poklesu ú

Jsem přesvědčen, že ministerstvo zdravotnictví zaspalo, díky čemuž se zcela zbytečně ztratí stovky milionů korun. Od 1. ledna 2011 totiž končí platnost tzv. Janotova balíčku, který reguloval ceny léků. Dojde tak k navýšení poplatků pro pacienty a zároveň se zvýší náklady zdravotních pojišťoven. Odhaduji, že v součtu se může jednat až o 4 miliardy korun!

 

Toto je přímá odpovědnost ministerstva zdravotnictví, v jehož případě se jasně ukazuje, že není dobrým hospodářem. Na jedné straně nám sice tvrdí, že nemá peníze na zvýšení platů nemocničních lékařů, na druhé straně však zcela zbytečně vyhazuje peníze oknem a zatěžuje peněženky pacientů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama