Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2010 14:32:42

Ropák roku ministrem životního prostředí?

Ropák roku ministrem životního prostředí?

Sdělovacími prostředky proběhla informace, že žhavým kandidátem na ministra životního prostředí je bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Říman.

Aféra na ministerstvu životního prostředí (MŽP) kolem podivných praktik na Státním fondu životního prostředí ještě neutichla a opět nastává rozruch, tentokrát kolem jmenování nového ministra. Sdělovacími prostředky totiž proběhla informace, že žhavým kandidátem je bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Říman.

Vypadá to, jako by se ODS, která v rámci koalice MŽP spravuje, nepoučila z vlastních chyb. Copak chce ODS pokračovat v nešťastné personální politice, která na MŽP začala jmenováním dnes již bývalého ministra Drobila? Má MŽP skutečně vést další "průmyslník"? Pokud se informace ukáže jako pravdivá, pak je třeba si klást otázku, jestli při výběru kandidáta na post ministra nepřevážila vnitrostranická kritéria nad odbornými.

Opět se dostáváme k zásadnímu problému, zdali je v této situaci možné obnovit otřesenou důvěru v MŽP a zajistit standardní činnost tohoto ministerstva. V následujícím období je před ministrem řada závažných problémů, ať už je to problematika ochrany ovzduší, protipovodňová opatření a údržba krajiny, čerpání prostředků z evropských fondů či proslulá superzakázka na likvidaci starých ekologických zátěží. V takovém okamžiku by měl v čele MŽP stát odborník z oboru a nikoli jen straník.

Nebylo by tedy lepší, kdyby ODS správu MŽP raději předala jiné z koaličních stran a napomohla tak uklidnění situace a obnovení důvěryhodnosti tohoto resortu?

Možná, že vše je jen "novinářská kachna", nebo jen pan premiér Nečas ukazuje svůj "smysl" pro humor. Jinak si nápad nominovat v současné situaci laureáta anticeny Ropák roku Martina Římana na post ministra životního prostředí vysvětlit ani nelze.

Václav Zemek, stínový ministr životního prostředí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama