Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2011 8:34:00

Vyzývám lékaře k jednání u kulatého stolu

Vyzývám lékaře k jednání u kulatého stolu

Výzva lékařům a všem zainteresovaným.

Řada z vás je nespokojena s ohodnocením své práce, rozhodla se podávat výpovědi a odcházet do zahraničí. Chápu vaši beznaděj, ale mám pocit, že se může postupně změnit i ve zklamání z nedocenění a špatného ohodnocení vaší práce. Vláda vám patrně v odchodech bránit nebude. Podle posledních informací i ze strany opozice viz. hejtman Rath, budou tyto odchody využity k uzavírání nemocnic, modifikace nemocnic na centra následné péče a k dalšímu omezení sítě lékařské péče, která bezesporu nejvíce dopadne na občany. Každý z vás tu má své rodiny, děti a bezesporu jen arogance vládních představitelů vás donutila k tomuto kroku. Všichni se uskromňujeme, policisté a hasiči prošli na konci roku hromadným podepisováním dobrovolného snížení mezd.

Zdravotnictví se změnit musí, není možné, aby byly dražší hodinové služby, např. servis luxusních aut, než hodinová odměna mladého lékaře. Chtěla bych vás vyzvat k jednání u kulatého stolu a to nejen ředitele nemocnic, ale především vás lékaře. Věřím, že bychom mohli přimět vládu k řešení této hrozivé situace a kroky, které budou dohodnuty, budou základem zdravotní reformy celého systému. Víme, že váš krok byl tím posledním, který jste po letech varování a proseb učinili. Vy jako lékaři jistě chápete, že život člověka nesmí být ohrožen a právě proto je třeba najít řešení, jež umožní zvládnout tuto situaci, která je v našem státě naprosto nová. Nikdo přece neodchází ze svého domova dobrovolně. A já bych byla velmi nerada, abych na návštěvu k lékaři chodila se slovníkem a tiše přemýšlela, kterým jazykem bude pan doktor hovořit. Tady jsme se narodili, tady žijeme a tady i umřeme, ale nemám pocit, že smrt musí být předčasná.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama