Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2011 19:33:09

K zastavení tendru na přestavbu pražské čističky

K zastavení tendru na přestavbu pražské čističky

Tiskové prohlášení Klubu zastupitelů KSČM v Zastupitelstvu hl.m. Prahy k zastavení tendru na pražskou čističku.

Podle dostupných informací rozhodl primátor hlavního města Bohuslav Svoboda (ODS) o zastavení mnohamiliardového tendru na přestavbu čistírny odpadních vod v Praze. Je zvláštní, že primátor tak náhle změnil stanovisko, když na mimořádně svolaném zastupitelstvu hl. m. Prahy projednání tohoto bodu spolu s celou pražskou koalicí ČSSD a ODS odmítal (na rozdíl od zastupitelů za KSČM).

Nabízí se otázka, zda nejde o souvislost s nedávnou korupční aférou na ministerstvu životního prostředí, při níž se, mimo jiné, objevila informace, že byla údajně tato zakázka o 3 miliardy korun nadhodnocena, jen aby si pražská ODS mohla finančně přilepšit zhruba o miliardu korun.

Zastupitelé za KSČM v minulosti opakovaně upozorňovali na nutnost vypsat tendr co nejdříve, aby mohla být výstavba čistírny včas zahájena. Je zřejmé, že jeho zastavení bude znamenat nejen oddálení celé rekonstrukce, a s tím spojené zhoršení životního prostředí, ale také ohrožení financování celé přestavby a vysoké penále ze strany EU.

V případě jakýchkoli podezření z předražení a z korupce však považujeme zastavení tendru a důkladné prošetření všech souvislostí za jedině možné. Zároveň považujeme za nutné okamžitě zahájit kroky, jež jsou z hlediska přestavby čističky odpadních vod potřebné.

Jako komunističtí zastupitelé požadujeme průhledné a transparentní financování a zadávání zakázek pod veřejnou kontrolou v průběhu celé realizace tak, aby bylo zamezeno jakékoliv možnosti korupce. Na nejbližším zastupitelstvu budeme požadovat pravdivou informaci o celkové situaci a dalším postupu přestavby ÚČOV, včetně vyvození zodpovědnosti.

Klub zastupitelů KSČM v Zastupitelstvu hl.m. Prahy
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama