Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2011 16:20:53

Bárta si vymýšlí různá obvinění a sám přitom možná krátil daně

Bárta si vymýšlí různá obvinění a sám přitom možná krátil daně

Stanovisko Jiřího Paroubka k výrokům ministra dopravy Víta Bárty v pořadu Otázky Václava Moravce

Vystoupení politiků strany Věci veřejné v médiích v poslední době nese znaky buď vysoké duševní vyčerpanosti, anebo hluboké paranoie. Jak si jinak vysvětlit, že každé své vyjádření doprovodí obviněními typu, že je na jejich hlavu vypsána odměna, že je vypsána odměna na jejich diskreditaci či že dokonce na jejich zničení pracují desítky novinářů? Všechna tato obvinění spojuje jediné, a to, že nikdy nejsou podložena důkazy a jsou záhy nahrazena obviněními novými.

V dnešním vystoupení Víta Bárty v Otázkách Václava Moravce opět padlo obvinění, tentokrát na adresu mj. Petra Bendy. Považuji to za klasický produkt z dílny Soukup-Tvrdík, kteří s Bártou udržují čilé vztahy. Žádám Víta Bártu, který sliboval nový styl v politice, aby okamžitě k takovému tvrzení předložil důkazy, anebo aby se okamžitě omluvil.

Vít Bárta dává rád na odiv své právnické vzdělání. Nejsem si však jistý, že na Policejní akademii, kde ho získal, jej poučili, že v římském právu byla pomluva a křivé obvinění jedním z nejhorších zločinů. Pokud chce poučovat, měl by se věnovat oblastem, kterým určitě rozumí, jako například "daňové optimalizaci".

Například za rok 2009, kdy vedl firmu ABL, jejíž politickou odnoží jsou Věci veřejné, byl obrat této firmy 800 milionů Kč a zisk pouze 2,1 milionu Kč. To je reálný signál o (ne)úctě Víta Bárty ke státu a jeho pravidlům.

Proto jsem dal pokyn svým právníkům, aby zvážili a případně připravili trestní oznámení na Víta Bártu pro podezření ze spáchání trestného činu krácení daní.

Jiří Paroubek, poslanec ČSSD za Ústecký kraj
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama