Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2011 8:38:00

Po Bártovi chci omluvu a milion korun

Po Bártovi chci omluvu a milion korun

Reakce na vyjádření ministra dopravy Víta Bárty v Otázkách Václava Moravce.

V neděli 9. 1. 2011 ministr dopravy Vít Bárta bez uvedení jakéhokoliv důkazu vznesl ve vysílání České televize obvinění, že vedení Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji je řízeno mou osobou. Již ten den jsem tato nesmyslná obvinění rezolutně odmítl a oznámil, že se proti nim budu bránit všemi dostupnými zákonnými prostředky. V návaznosti na toto dění jsem tedy dnes, 10. 1. 2011, podal na ministra dopravy Víta Bártu trestní oznámení pro pomluvu. Pan ministr v živém vysílání nejsledovanějšího politického pořadu v naší zemi očernil mé jméno smyšlenými tvrzeními, která nepodložil ani náznakem reálného argumentu či důkazu. Něco takového Vít Bárta také těžko předloží, jelikož neexistuje ani nejmenší spojení mezi mnou a vedením krajského ŘSD.

Do konce tohoto týdne navíc podám na ministra dopravy Víta Bártu občanskoprávní žalobu, ve které budu požadovat jednak veřejnou omluvu ve všech médiích, ve kterých byla jeho falešná obvinění uveřejněna, včetně České televize, tak finanční kompenzaci ve výši jednoho milionu korun. Pokud mi soud dá v této věci za pravdu a uzná také finanční kompenzaci v jakékoliv výši, věnuji tyto peníze právě krajskému Ředitelství silnic a dálnic tak, aby mohly být použity například na dokončení výstavby dálnice D8 nebo rychlostní silnice R7 a na údržbu stávajících komunikací. Tedy komunikací v Ústeckém kraji, jejichž výstavba trpí nesystémovou a chaotickou prací ministra dopravy, kterou se v úřadu prezentuje již od nástupu do funkce. Možná by bylo dobré, aby ministr zaměřil své snažení tímto směrem, místo aby se věnoval lživým a nesmyslným obviňováním ostatních.

Petr Benda, předseda krajské organizace ČSSD v Ústeckém kraji
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama