JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2011 16:20:14

Pavla Zemana vystřídá v Eurojustu Lukáš Starý

Pavla Zemana vystřídá v Eurojustu Lukáš Starý

Nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana nahradí na pozici národního člena v Eurojustu karvinský státní zástupce Lukáš Starý. Dnes o tom rozhodl ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Dočasné přidělení Lukáše Starého k Evropské jednotce pro justiční spolupráci (Eurojust) potrvá od 1. února 2011 do 31. ledna 2014.  Dosavadní národní člen v Eurojustu JUDr. Pavel Zeman, který je od 1. ledna nejvyšším státním zástupcem, rezignoval na funkci v Eurojustu s účinností k 31. lednu 2011.

Mgr. et Mgr. Starý je od roku 2006 státním zástupcem na Okresním státním zastupitelství Karviná, pobočka Havířov. Absolvoval také stáž na mezinárodním odboru Nejvyššího státního zastupitelství. Vystudoval právo, mezinárodní vztahy a evropská studia na brněnské Masarykově univerzitě. Studoval též politologii na Univerzitě Kassel v SRN. Hovoří německy, anglicky, francouzsky a polsky.

Eurojust je instituce, která vznikla s cílem zvýšit efektivitu mezinárodní justiční spolupráce v trestních věcech mezi členskými státy EU, a to hlavně v oblasti vyšetřování a stíhání závažné přeshraniční kriminality a organizovaného zločinu.

Tereza Palečková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama