Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2011 18:26:54

Talentovaní doktorandi převezmou doplňková stipendia

Talentovaní doktorandi převezmou doplňková stipendia

Primátor města Brna Roman Onderka 18. ledna v 10 hodin slavnostně předá v Rytířském sále Nové radnice šeky talentovaným doktorandům, kteří uspěli v soutěži nazvané Brno Ph. D. talent.

Soutěž se uskutečnila na podzim minulého roku v rámci projektu „Doplňková stipendia pro talentované doktorandy“. V soutěži bylo vybráno 20 doktorandů, kteří budou po tři roky pobírat doplňkové stipendium 10 tisíc korun měsíčně – každý z nich tedy obdrží z rukou primátora symbolický šek na celkem 360 tisíc korun. Slavnostní akce se kromě výherců zúčastní i jejich školitelé, loňští vítězové soutěže, zástupci brněnských univerzit a MMB.

 „Soutěž je určena studentům prvních ročníků Ph.D. technických a přírodovědných oborů čtyř brněnských univerzit. Vzhledem k tomu, jak je u nás výše běžných stipendií nastavena, bývá pro špičkové studenty výhodnější odejít do soukromé sféry nebo do zahraničí, kde budou za svou práci často mnohem lépe zaplaceni. Tímto krokem je chceme na našich školách udržet,“ říká Roman Onderka, primátor statutárního města Brna.

Projekt Doplňková stipendia pro talentované doktorandy, administrovaný Jihomoravským centrem pro mezinárodní mobilitu, je plně financován z rozpočtu statutárního města Brna a je součástí Regionální inovační strategie 3 JMK.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama