RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2011 19:17:58

Siru Wintonovi jsme připravili svíčkovou s knedlíky

Siru Wintonovi jsme připravili svíčkovou s knedlíky

V pátek 21. ledna přivítal Alexandr Vondra na ministerstvu obrany sira Nicholase Wintona a jeho patnáct „dětí“.

„Musím přiznat, že za šest měsíců, co jsem ministrem, jsem ještě neměl tu čest přivítat ve svém úřadě tak velikou rodinu, s tak dojemným osudem,“ řekl v úvodu projevu k Siru Wintonovi a jeho „dětem" Alexandr Vondra.

Setkání předcházel společný oběd, během kterého se podávala tradiční česká kuchyně. „Udělali jsme Siru Wintonovi svíčkovou s knedlíky, aby tu rodina cítila vůni českých kořenů,“ vysvětlil s úsměvem ministr obrany.

S Nicholasem Wintonem hovořil nejen o minulosti. „Povídali jsme si o tom, jaké je to dnes v Anglii, jak to chodí v Čechách, o politice, o životě.“ Ministr prozradil i to, že k jeho překvapení se dnes mezi Wintonovými „dětmi“ objevila také sestřenice Madeleine Albrightové. „Najednou člověk zjišťuje, jak všechno souvisí se vším. Je pak hrozné, když přijde režim, který začne páchat to nejhorší zlo,“ řekl Vondra, kterého zaujal i příběh dalšího z 669 zachráněných dětí, Benjamina Abelese. „Je to vynálezce, který pracoval na projektech objevování vesmíru. Kdyby nebylo Wintona, nebylo by jeho vynálezů,“ řekl ministr na závěr.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama