ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2011 15:39:53

Koalice exodus lékařů neřeší. Porušuje tak koaliční smlouvu

Koalice exodus lékařů neřeší. Porušuje tak koaliční smlouvu

Poslední jednání ministra Hegera s nespokojenými lékaři jasně ukázalo, že současný ministr zdravotnictví není schopen krizi ve zdravotnictví vyřešit.

Je evidentní, že ministr heger tápe v situaci, kdy systému chybí důležité prostředky, tisíce lékařů hrozí výpověďmi a desítky nemocnic již začaly omezovat svůj provoz. Zároveň není schopen dosáhnout jakékoli dohody, která by zajistila dostupnou zdravotní péči a neohrožovala zdraví nás všech. Místo odpovědných řešení se ministr Heger z krizové situace snaží vykroutit a vše svaluje na nedostatečný mandát, který od vlády dostal. Otázkou tedy je, proč Petr Nečas jmenoval do své vlády ministry, kteří si svým mandátem nejsou jisti. 

ČSSD proto apeluje na vládu Petra Nečase, aby se na svém středečním jednání tímto problémem velmi vážně zabývala a přišla s takovým řešením, které současnou krizi zažehná. Stav, kdy by vláda nadále prodlužovala nejistotu pacientů, nechala bez odpovědného zásahu zavírat oddělení jednotlivých nemocnic a pokračovala tak ve vědomém omezování zdravotní péče a další destabilizaci zdravotnictví, je přímým porušením koaliční smlouvy, na které je tato vláda postavena. Právě v ní se totiž vládní strany zavázaly, že za žádných okolností nedopustí jakékoli zhoršení dostupnosti zdravotní péče. To už se ale právě díky vládnímu lavírování v této věci, kvůli němuž nemocnice přestávají objednávat pacienty na důležité operace, děje.

ČSSD proto očekává, že vláda přijde po středečním jednání s jasným a koncepčním řešením, které tuto krizi vyřeší.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama