Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2011 9:56:11

Lékaři dali najevo vstřícnost. Vláda s nimi ale ani tak nejedná

Lékaři dali najevo vstřícnost. Vláda s nimi ale ani tak nejedná

Výzva předsedy Senátu PČR vládě k akci "Děkujeme, odcházíme".

Předsedu Senátu pana Milana Štěcha navštívili ve středu 26. ledna zástupci Lékařské komory ČR, aby mu předali kopii petice SOS zdravotnictví, k níž se svými podpisy připojilo 10 tisíc českých občanů. Petici iniciovaly významné osobnosti českého zdravotnictví na podporu nalezení přijatelného řešení sporu, který vyvrcholil akcí Děkujeme, odcházíme.

„Nabyl jsem přesvědčení, že vláda nevyužila možnosti k nalezení kompromisu, které se otevřely díky tomu, že lékaři výrazně omezili své požadavky. Vláda s lékaři nadále de facto nejedná. Dosud ani nepředložila seriozní návrhy řešení situace. Místo toho, aby se vládní kabinet zaměřil na příčiny problémů, zabývá se pouze důsledky odchodu lékařů," konstatoval M. Štěch.

Předseda Senátu proto znovu vyzývá vládu, aby začala neprodleně řešit situaci a stejně jako zaujali vstřícný postoj lékaři, aby také vládní kabinet projevil vůli k nalezení kompromisu. „Pokud vláda nevyužije zbývající krátký čas k nalezení shody a nepředloží přijatelná řešení, přebírá plnou zodpovědnost za všechny důsledky odchodu tisíce lékařů," zdůraznil předseda Senátu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama