ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2011 14:38:48

Vítám, že vláda chce řešit krizi ve zdravotnictví podle návrhů ČSSD

Vítám, že vláda chce řešit krizi ve zdravotnictví podle návrhů ČSSD

Vyjádření k aktuální situaci ve zdravotnictví.

Sociální demokracie vítá, že vládní koalice po týdnech marných snah a hledání odpovídajících řešení na zažehnání krize ve zdravotnictví přichází podle zpráv z médií s odpovědnými opatřeními. Zároveň je třeba kvitovat fakt, že vládním řešením má být návrh, který ČSSD prezentovala už před několika měsíci, tedy to, že pojišťovny zvýší nemocnicím úhrady za poskytnutou péči.  

Otázkou proto zůstává, z jakého důvodu vládní koalice tuto krizi prodlužovala a nechávala naši společnost a pacienty v nejistotě z rizika kolapsů nemocnic a dostupnosti zdravotní péče, když se nyní uchyluje k opozičnímu návrhu. Je takováto politika vlády Petra Nečase skutečně společensky zodpovědná?

Pevně věřím, že zítřejší jednání ministra zdravotnictví Hegera a nespokojených lékařů bude definitivní tečkou za touto krizí a situaci se podaří po dlouhých týdnech stabilizovat.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama