ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2011 17:34:38

Doufám, že VZP za IZIP nezaplatí víc než 1 korunu

Doufám, že VZP za IZIP nezaplatí víc než 1 korunu

Stanovisko Davida Ratha k výsledku dnešního jednání Správní rady VZP.

Výsledek dnešního jednání Správní rady VZP mne příliš neuklidnil v mých, ale nejen mých, obavách ohledně projektu elektronických zdravotních knížek IZIP. Je evidentní, že vedení VZP se o tomto projektu nechce příliš bavit, neboť pokud by se na tuto problematiku neptali sami novináři, nedozvěděla by se veřejnost o daném problému českého zdravotnictví vůbec nic.

Dnes stroze představený plán na pilotní projekt v Karlovarském kraji a kraji Vysočina, který má ukázat skutečnou efektivitu projektu a na jehož základě se VZP rozhodne o odkoupení majoritního podílu v IZIPu, považuji za nadbytečný. Již dnes totiž víme, že tento projekt europoslanců za ODS Cabrnocha a Ouzkého je prodělečný a pouze umožnil "namastit si kapsy" některým vybraným manažerům. Odkoupení majoritního podílu v IZIPu je nicméně v danou chvíli jediným možným řešením. Považoval bych za vážné provinění, kdyby VZP zaplatila za většinový podíl více, než 1 korunu.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama