RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2011 15:39:59

Zájem pozdní a zprostředkovaný bývá neúčinný

Zájem pozdní a zprostředkovaný bývá neúčinný

Most – Pokud lékaři odejdou z nemocnic Krajské zdravotní, pod kterou spadá i nemocnice v Mostě, společnost nebude schopna zajistit akutní zdravotní péči. informoval tiskový mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra, Mostečtí radní jsou zděšeni.

Zájem pozdní a zprostředkovaný bývá neúčinný

 

Pár let není dlouhá doba. Právě před pár lety , asi kolem roku 2005 až 2007, kdy se začalo na úrovni Ústeckého kraje v koalici ODS a ČSSD vážně koketovat s myšlenkou zdravotního molocha v podobě velké zdravotní akciové společnosti, jsem na zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje vytýkal tehdejšímu hejtmanovi ing. J. Šulcovi, že by se jako člověk z Mostecka měl stydět za to, že kroky, které startuje, mohou vést k likvidaci Nemocnice Most. Připomínal jsem mu, že stále nikdo nezrušil myšlenku vytvoření minimálně dvou velkých páteřních nemocnic, které by spádově řešily dostupnost zdravotní péče pro občany Ústeckého kraje a jednou z nich, že byla dlouhodobě připravována právě Nemocnice Most. Tehdy mě obvinil z přehnané kritičnosti a téměř šíření poplašné zprávy.

Myslím, že nejen pro mě jsou nyní informace naznačující možné ukončení činnosti mostecké nemocnice jen těžko představitelnou realitou. Nemohu též pochopit bohorovnost a jakousi laxnost primátora a radních města, že, ač v jiných problémech mnohem menších se vyjadřují sami tzv. naživo, volí v tomto případě nebezpečí konce mostecké nemocnice a ohrožení dostupnosti zdravotní péče pro občany statutárního města Most sdělování ústy tiskové mluvčí paní Sedláčkové. Domnívám se, že kdyby bylo jejich „zděšení“ opravdové a upřímné museli by na „těch barikádách“ obrany mosteckého špitálu stát doslova s mosteckou standardou v ruce. Ptát bychom se též jako občané měli, kde jsou poslanci a senátorka za Mostecko v těchto dnech, co na to pacientský ombudsman a zástupkyně Svazu pacientů ČR na Mostecku? Hluchý nejsem, číst též umím, ale jejich hlas či vyjádření v médiích jsem ještě neslyšel, ani nezaznamenal. Nepřekvapuje to, není přeci žádný volební čas v dohledu a občané jsou nyní jen občané a ne voliči. Smutné, stejně jako by byl konec nemocnice v Mostě. Kvalitní zdravotní péči by zřejmě nějaké zdravotní zařízení na úrovni polikliniky či lůžek pro doléčování nebo pro dlouhodobě nemocné, byť jsou též potřebná, nemohlo nahradit.

 

RSDr. Vlastimil Balín, jednatel OMMO, Most

 

více na http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/skonci-nemocnice-v-moste-je-to-mozne20110210.html

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama