Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2011 18:06:00

Vláda nese odpovědnost za lékařskou péči

Vláda nese odpovědnost za lékařskou péči

Velice oceňuji slova šéfa ČMKOS Zavadila a předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Žitníkové, kteří se vyjádřili na podporu lékařů a jejich akce "Děkujeme, odcházíme".

Předseda Zavadil velmi dobře pochopil, že i když nástroje boje ze strany revoltujících lékařů nejsou vždy nejpřijatelnější, jejich prohra ve sporu s vládou (a nejde přece zdaleka jen o mzdy) by byla fatální i pro jiné skupiny pracujících. Např. pro policisty a hasiče.

Vymývání mozků ze strany českých médií je vedeno snahou o to, dostat lékaře do společenské izolace a pak je vyřídit. Problém vidím v nepluralitě médií, když dokonce i "levicové" Právo útočí z pozic TOP 09 na lékaře (Hanák). Protože jsem sám takový tlak českých médií v nedávné minulosti zažil, už proto a přeze všechno, lékaře v jejich iniciativě a akci podporuji.

Je plně odpovědností vlády najít východisko ze situace, kterou vyvolala svou hloupou politikou paušálních rozpočtových škrtů. Ukazuje se, že Nečasova vláda hledá jiné řešení nežli logicky se nabízející kompromis. Na účtech zdravotních pojišťoven je deset miliard rezerv. Tyto rezervy vznikly ze zdravotního pojištění lidí, proto by měly v jejich prospěch být využity. Tedy, finance k eventuálnímu navýšení dvou miliard korun, které vláda přislíbila lékařům, k dispozici jsou. Ve svých předchozích článcích jsem uvedl také další potenciální finanční zdroje (např. aukce léků, rychlejší aktualizace cen léků atd.). Lékaři samotní ostatně přicházejí s celou řadou výborných racionalizačních návrhů, které mohou vést ve zdravotnictví k velkým úsporám.

Chceme umožnit v příštích dnech našim čtenářům, aby se seznámili s názory lékařů - odborářů. Není korektní, aby česká média dělala z dr. Engela téměř dr. Mengeleho a z dr. Kubka dalšího zločince. Udělejme si o věci názor sami...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama