JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2011 19:19:00

Prosím, jednejte bez horkých hlav. Cítíme prostor k dohodě

Prosím, jednejte bez horkých hlav. Cítíme prostor k dohodě

Apelujeme na obě strany, aby dále jednaly. Dohoda je možná. Řekl to Vít Bárta (VV) na dnešním briefingu po skončení jednání Věcí veřejných s prezidentem Lékařské komory Jiřím Kubkem a zástupci ministerstva zdravotnictví.

Věci veřejné dnes jednaly s prezidentem České lékařské komory Jiřím Kubkem za přítomnosti zástupců ministerstva zdravotnictví. Pro představitele Věcí veřejných byla zásadní otázka, zda v současné situaci existuje prostor pro hledání kompromisu, aby zůstala zachována dostupnost a kvalita lékařské péče. „Výsledkem tohoto jednání je naděje, dojem, že jednání můžou skončit úspěšným kompromisem. Proto vyzýváme k dalšímu jednání. Ta by měla být věcná, bez emocí, neboť naším společným zájmem je bezpečnost pacientů," uvedl ministr dopravy Vít Bárta.

Také poslanec Jiří Štětina je po dnešním jednání přesvědčený, že dohoda bude možná. „Reforma zdravotnictví už byla zahájená. Dojde k zásadním změnám, po kterých volají lidé i lékaři," zmínil.

Podle ministra vnitra Radka Johna by tato reforma měla zabránit plýtvání peněz ve zdravotnictví. „Z jeho tři sta miliardového rozpočtu kolem třiceti miliard zmizí v černé díře. Část těchto peněz by se dala použít mimo jiné i na platy ve zdravotnictví," řekl ministr Radek John.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama