RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2011 15:07:27

Prodej nepotřebného majetku chceme urychlit

Prodej nepotřebného majetku chceme urychlit

Ministerstvo obrany má zájem urychlit proces zbavování se nepotřebného majetku. Na tiskové konferenci po zasedání Komory statutárních měst v Kladně to dnes řekl Alexandr Vondra.

Vnést dynamiku do prodeje nepotřebného majetku označil Alexandr Vondra nedávno za jednu z priorit resortu v letošním roce. Ministerstvo obrany nyní disponuje movitým a nemovitým majetkem v pořizovací ceně okolo 190 miliard korun, který je ovšem přibližně z 60 procent odepsán. Ministr Vondra uvedl, že resort má zájem na tom, aby se armáda zejména nepotřebných pozemků a budov co nejrychleji zbavila. „Máme zájem urychlovat proces zbavování se majetku, který nepotřebujeme," řekl s tím, že takový majetek je pro resort přítěží - musí ho nejen hlídat, ale také o něj alespoň minimálně pečovat, a to stojí peníze.

Podle předsedy Komory statutárních měst a kladenského primátora Dana Jiránka města naopak tyto pozemky a nemovitosti potřebují ke svému rozvoji a jsou připravena do nich investovat. Před samotným prodejem nebo převodem nepotřebného majetku ho musí resort nejprve vyřadit, což může trvat i roky. Možnosti převodu majetku jsou přitom i díky zákonu o nakládání se státním majetkem značně omezené. Ministr a primátoři se tak shodli na společném postupu a zejména na nutnosti návrhu legislativní úpravy, která by převod nepotřebného armádního majetku zjednodušila. „Budeme usilovat společně o to, aby některé zákonné normy byly upraveny," uvedl po společném jednání ministr obrany.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama