Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2011 19:59:00

Prázdná křesla

Prázdná křesla

Proč ministr Bárta a jeho poradce Patrik nedorazili na setkání s občany do Velemína?

Když jsem ve čtvrtek 17. února odjížděla do Velemína na setkání s občany obcí ležících na objízdných trasách nedokončené D8, říkala jsem si, zdali dorazí i pozvaný ministr dopravy Vít Bárta spolu se svým poradcem  panem Miroslavem Patrikem. Jak se brzy ukázalo, jejich místa zůstala neobsazená.

Je to škoda. Domnívám se, že kdyby oba přijeli a vyslechli si z úst občanů nucených denodenně trpět pod svými okny valící se kamiony, třeba by jim to pomohlo pochopit,  jak moc je pro náš kraj dostavba dálnice D8 důležitá.

Když pan Patrik přicházel na ministerstvo dopravy, zdálo se, že jeho působení v poradním sboru pana ministra může být jakousi zárukou, že se pánové spolu domluví a dálnice bude konečně dostavěna. Oficiální termín dokončení D8 však stále znám není a tane mi tak na mysli otázka, proč vlastně pan Patrik na ministerstvu je.

Potěšilo mě, že pozvání přijali zástupci Ministerstva zdravotnictví, Ministerstva životního prostředí a Ředitelství silnic a dálnic. Ti všichni přijeli a nebáli se s lidmi, kterým nadměrná doprava na objízdných trasách denně ztrpčuje život, otevřeně diskutovat o možnostech řešení. Bohužel, židle připravené pro dva nejpovolanější, tedy pro pana ministra a jeho poradce, zůstaly prázdné.

Napadají mě jenom dvě možnosti proč pan ministr Bárta a jeho poradce pan Patrik na setkání nedorazili. Buď měli strach před právem nespokojené lidi předstoupit, obhájit své počínání a představit svá řešení, anebo jim za to ti lidé prostě nestáli a tak se na setkání ve své přezíravosti ani  neobtěžovali dorazit. Těžko říci, která z těchto dvou možností je horší…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama