Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2011 17:38:00

Ministr Dobeš poškozuje české školství, měl by být vyměněn

Ministr Dobeš poškozuje české školství, měl by být vyměněn

Ukazuje se, že ministr Dobeš si zřejmě plete práci ministra české vlády se svou bývalou pozicí v detektivní agentuře ABL a přenáší do státních úřadů zcela nepřijatelné praktiky sledování.

ČSSD považuje praktiky fízlování, které podle médií panovaly na ministerstvu školství a díky nimž nejvyšší úředníci ministerstva a blízcí spolupracovníci ministra Dobeše sledovali své podřízené, za zcela nepřípustné, neetické a v konečném důsledku poškozující práci celého ministerstva. Ukazuje se, že ministr Dobeš si zřejmě plete práci ministra české vlády se svou bývalou pozicí v detektivní agentuře ABL a přenáší do státních úřadů zcela nepřijatelné praktiky sledování.

Argument ministra, že o řízeném fízlování nevěděl, je pak alarmujícím důkazem toho, že resort školství absolutně nezvládá řídit, když ani za půl roku neví, co dělají jeho nejbližší podřízení.

ČSSD považuje současného ministra školství Dobeše na základě jeho odborných, personálních i manažerských pochybení za jednoho z nejslabších ministrů školství za posledních 20 let. Za půl roku ministr několikrát změnil názor na zavedení školného, zápisného a poplatků za studium, čímž znejistěl celý obor. Za šest měsíců nedokázal formulovat žádnou koncepci či základy reformy v oblasti školství, místo toho sliboval a zase odvolával nesmyslné náborové příspěvky či zcela nepřijatelně prosazoval nahrazování kantorů „rychlovzdělanými“ odborníky. Po půlročním působení zcela devalvoval čerpání evropských peněz do oblasti školství, které jsou pro tento resort a další jeho rozvoj klíčové. Svou personální politikou cíleně oslabil vedení úřadu a přivádí si do funkcí náměstků lidi, kteří postrádají elementární odborné znalosti či jsou extremisticky vyprofilovaní. Tento styl vedení a rozvoje oblasti školství je pro další kvalitní vzdělávání našeho národa smrtící.  

Vládní strana Věci veřejné, která před volbami slibovala voličům kvalitní rozvoj školství jako jednu z absolutních priorit svých i českého státu, nyní díky ministrovi Dobešovi tyto sliby vědomě a veřejně porušuje. Stejně falešně zní slova premiéra Petra Nečase o potřebě zlepšit konkurenceschopnost České republiky a nabízet kvalitní odborníky ve všech oborech. Je pak zcela nelogické, proč ve své vládě nadále vědomě toleruje ministra, který provádí destrukci českého vzdělávání.

ČSSD apeluje na vládní stranu Věci veřejné i premiéra Petra Nečase, aby stanovili oblast školství a vzdělávání skutečnou prioritou státu a co nejdříve vyměnili ministra školství Josefa Dobeše za skutečně respektovaného odborníka.
ČSSD považuje současné problémy resortu školství za natolik závažné, že se jimi chce zabývat při jednání Poslanecké sněmovny a také chce téma nekompetence ministra Dobeše otevřít na příštím jednání Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PSP ČR.

Vlasta Bohdalová, stínová ministryně školství za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama