PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2011 10:04:44

Nebudeme-li dělat dluhy, vyhneme se i problémům s exekutory

Nebudeme-li dělat dluhy, vyhneme se i problémům s exekutory

Jak vnímáte činnost zaměstnanců exekutorských úřadů, kteří nezřídka zabaví i věci, které dlužníkovi nepatří, a jejich majitelé pak mají problém je získat zpět?

V ČR působí asi 150 exekutorských úřadů a věřím, že většina se snaží pracovat dobře. Při jednom milionu exekucí za rok (!!!) se ale chybám nevyhnete. Zaměstnanci exekutorských úřadů zabavují nejen nemovité, ale také movité věci, u kterých dochází k problémům nejčastěji. Žije-li, například, dlužník v domácnosti s dalšími osobami, těžko exekutor pozná, komu věc patří. Pokud nepatří dlužníkovi, musí její majitel vlastnictví prokázat hned na místě nebo u soudu. Vyhnout se případným problémům s výkonem exekuce se dá jedině tak, že se nebudeme zadlužovat či své dluhy budeme poctivě splácet.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama