ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2011 11:25:00

Za připomínkování mé práce budu rád

Za připomínkování mé práce budu rád

První zasedání školské komise VV.

Na Ministerstvu školství se v úterý poprvé sešla školská komise Věcí veřejných. Všechny přítomné členy přivítal osobně ministr školství Josef Dobeš, který zároveň představil své vize o fungování školství. Za nejdůležitější nyní považuje zvládnutí státních maturit, zavedení srovnávacích zkoušek na základních školách, reformu vysokoškolského zákona nebo posílení společenské prestiže učitelů.

Vedením komise byla pověřena poslankyně Věcí veřejných za Olomoucký kraj Dagmar Navrátilová. Velkou výhodou komise je, že v ní sedí i učitelé nebo ředitelé škol všech vzdělávacích stupňů. Proto se hned na prvním zasedání bouřlivě diskutovalo o problémech, které školy trápí. „Nejhorší je byrokratická zátěž. Dnes jsem z osmdesáti procent úředník, který vyřizuje papíry, poslané z ministerstva nebo některých jeho organizací. Navíc některé informace musím vyplňovat dvakrát,“ poznamenal ředitel brněnského gymnázia J. G. Mendela Ivo Procházka.

Ministr Josef Dobeš připomněl, že připravuje sloučení organizací řízených Ministerstvem školství ze současných sedmnácti na tři. „Přebujelý úřednický aparát ministerstva je problém, se kterým se potýkám od samého začátku nástupu na ministerstvo. Kromě sloučení a redukce zaměstnanců organizací, které řídí ministerstvo, se bude snižovat i počet kmenových zaměstnanců přímo na MŠMT. Moje představa je, že zůstane asi 300 lidí.“

Na závěr jednání ministr školství poprosil členy komise, aby se nebáli otevřeně připomínkovat práci ministerstva i jeho samotného. „Budu velice rád, když mi dáte vědět, pokud bych někde měl být v řešení některých problémů razantnější, nebo naopak ubrat.“ uzavřel jednání komise ministr Dobeš.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama