Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2011 8:54:00

Nečas schvaluje destruktivní styl vedení ministerstva školství

Nečas schvaluje destruktivní styl vedení ministerstva školství

Předseda vlády Petr Nečas dnes svou vyjádřenou podporou ministrovi školství Josefu Dobešovi podpořil de facto styl a praktiky, jakými Dobeš oblast českého školství za posledních šest měsíců řídí.

Premiér Nečas tak schvaluje absenci jakékoli koncepce v oblasti školství, nemá zřejmě problém s podivnými státními zakázkami za miliony korun, které resort uděluje společnostem, jež nemají ani telefon, nezvedá ho ze židle nefunkční čerpání stamilionů korun z fondů EU či praktiky fízlování nejbližších podřízených ministra Dobeše. V době plošných škrtů a zdražování potravin a léků premiéra neznepokojují stotisícové odměny, které podivným způsobem rozdal ministr Dobeš svým kolegům. Premiér Nečas dnes svým postojem vyslal veřejnosti jasný signál - koncepční a odborné vedení resortu školství není prioritou této vlády.

ČSSD se stylem, který na ministerstvu zavedl ministr Dobeš a který založil na personální i odborné destrukci oblasti českého školství, zásadně nesouhlasí. Jsme přesvědčeni, že vzdělání je prioritou naší společnosti a má být proto řízeno systematicky na základě odborné koncepce a nikoli nahodilými nefunkčními rozhodnutími. ČSSD proto nadále vyzývá premiéra Nečase, aby přehodnotil své postoje k této společensky významné prioritě a Josefa Dobeše ve funkci ministra školství nahradil skutečně respektovanou osobností.

Vlasta Bohdalová, stínová ministryně školství za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama