JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2011 17:44:38

Po mezigenerační solidaritě jsme volali od začátku

Po mezigenerační solidaritě jsme volali od začátku

Věci veřejné udělaly další krok v prosazování svých cílů. Na dnešním zasedání ekonomických ministrů prosadily mezigeneračním solidaritu.

Za Věci veřejné jednali s koaličními partnery ministr dopravy Vít Bárta, poslanci Michal Babák a Martin Vacek, ředitel strategie Partners for Life Planning Pavel Kohout, prezident Komory daňových poradců Jiří Nekovář a sociolog Pavel Rusý.

„Od začátku jsme volali po zavedení mezigenerační solidarity. Tímto krokem jsme se přiblížili ke konečné podobě důchodové reformy." uvítal výsledek jednání ministr dopravy Vít Bárta.

V rámci mezigenerační solidarity by měli lidé možnost posílat jedno procento ze svých příjmů na důchod svých rodičů.

„Mezigenerační solidaritu vnímáme také jako způsob, jak zabránit dalšímu rozevírání sociálních nůžek" uvedl k dohodě poslanec Michal Babák.

Věci veřejné považují také za důležité, že peníze vybrané ze zvýšeného DPH půjdou jen na financování důchodů. Navíc se díky Věcem veřejným podařilo prosadit i skutečnost, že tzv. opt-out nebude povinný.

Ke sjednocení sazeb by mohlo dojít už od 1. října letošního roku. „Ovšem s tím, že by od stejného data muselo dojít k valorizaci důchodů stejně jako ke slevám na dani za dítě," doplnil poslanec Martin Vacek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama