Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.08.2015 10:09:35

Odmítám, že bych hlasoval o prostředcích na výkup pozemků Zdeňka Bakaly

Odmítám, že bych hlasoval o prostředcích na výkup pozemků Zdeňka Bakaly

Ministr financí Andrej Babiš důrazně odmítá informace zveřejněné v dnešní Mladé frontě Dnes, podle kterých hlasoval v souvislosti s přípravou průmyslové zóny Barbora na Karvinsku o prostředcích na výkup pozemků od společnosti Asental patřící Bakalovi

„Je to naprosto absurdní. O vybudování nové průmyslové zóny rozhodla již v roce 2013 vláda premiéra Rusnoka. Na nedávném výjezdním zasedání vlády v Ostravě byl tento záměr pouze potvrzen, a to z důvodu přetrvávající nedostatečné kapacity průmyslových zón a potřeby vytvořit nová pracovní místa v Moravskoslezském kraji. Vláda však v žádném případě nerozhodovala o nákupu pozemků, ale pouze o podílu státu na financování infrastruktury průmyslové zóny, která bude nabízena potenciálním zájemcům,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš.

Jak bylo uvedeno v předkládací zprávě k materiálu na jednání vlády, náklady spojené s výkupem pozemků nejsou součástí způsobilých výdajů. Tvrzení, že ministr financí tedy hlasoval pro jakýkoliv výkup pozemků, je nepravdivé.

„Předpokládal jsem, že tak jako u jiných podobných projektů, jsou již pozemky v majetku žadatele, a nikoli, že se teprve jedná o jejich výkupu,“ řekl Andrej Babiš.
Zajištění vhodných pozemků je tedy v plné kompetenci investora, kterým je Moravskoslezský kraj, a ten ji také zajišťuje ze svých prostředků. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama