JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2015 5:27:00

Ocenění HRW je ve správných rukou ázerbájdžánské novinářky

Ocenění HRW je ve správných rukou ázerbájdžánské novinářky

Případ ázerbájdžánské investigativní novinářky Chadídži Ismailové sleduji již od jeho počátku.

Tato novinářka byla ve své vlasti ze smyšlených důvodů uvězněna záhy poté, co odhalila korupci a podezřelé majetkové vztahy lidí z okolí prezidenta Alijeva, včetně jeho příbuzných.

Na podporu paní Ismailové jsem nedávno vystoupil při jednání Evropského parlamentu a zároveň jsem interpelací vyzval Komisi, aby se záležitostí zabývala a jednala s ázerbajdžánskou vládou o propuštění Chadídži Ismailové.

Jsem rád, že mezinárodní organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch (HRW) nyní ocenila činnost této novinářky a udělila jí významnou cenu, kterou oceňuje lidi, jež výjimečným způsobem bojují za lidská práva. Doufám, že to přispěje k tlaku na ázerbajdžánskou vládu a ta Chadídžu Ismailovou brzy propustí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama