Mgr. Tomáš Zůbek

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2015 10:27:38

Komunikaci jsme našim voličům nejenom dlužni, ale především povinni nabídnout

Komunikaci jsme našim voličům nejenom dlužni, ale především povinni nabídnout

Tak jsem dnes obdržel do své e-mailové schránky další blok čerstvých informací ze života naší strany a aktivit jejich představitelů.

Na prvním místě třeba o tom, jak předseda Poslanecké sněmovny přítel Hamáček doprovodil skupinu českých Skautů na jejich cestě na světové Jamboree do Japonska. Určitě dobrá informace, je jenom škoda, že v době její skutečně aktuálnosti (konec července) byl vidět ve všech hlavních TV zpravodajských reportážích o odletu Skautů spíše jeho místopředseda pan poslanec Gazdík. A to přímo ve slavnostním skautském kroji a s osobním komentářem.

Nevím jaké kapacitní či personální možnosti má tiskový odbor Lidového domu k dispozici a rozumím tomu, že ne všechno se dá obsáhnout a okomentovat.

Osobně ale ze svého každodenního života však vím, že ve společnosti resonuje daleko jiné téma. A to skutečně velmi silně.

Je to téma běženců, uprchlíků, imigrantů či migrantů, prostě lidí, kteří se k nám postupně přesouvají z oblastí mající s našimi zvyklostmi, myšlením a tradicemi velmi málo společného. To celé za situace, kdy je proces jejich přijímání vnímán naší veřejností spíše jako „vrchnostenské nařízení“.

Mezi našimi občany tím narůstají nové obavy z již tak nejisté budoucnosti, provázené vrůstající popudlivostí jak vůči běžencům samotným, tak i souběžně k alibisticky mlčky přihlížejícím domácím politikům.

Lidé od nás všech naopak čekají konkrétní postoje a zodpovězení řady otázek na toto výbušné téma. Prozatím jsou však konfrontováni pouze s kritikou slov prezidenta Zemana na toto téma, která však všeobecnou poptávku po smysluplné diskuzi a vizi řešení rozhodně nevyplní.

Rozumím tomu, že varovný prst politické korektnosti může být stále velkým strašákem úspěšného rozvoje individuální politické kariéry, ale mám za to, že je skutečně nejvyšší čas, abychom celé téma v rámci ČSSD jednoznačně uchopili. A to jak v intencích všech našich demokratických zásad, tak i ale v souvislostech historických, kdy našim předchůdcům bylo mnohdy vyčítáno příliš internacionalismu a málo domácího rozhledu. Snad právě proto byly tehdejší Národní socialisté našimi velkými konkurenty.

Komunikaci jsme našim voličům nejenom dlužni, ale především povinni sami nabídnout a mám dojem, že se na tuto okolnost tak trošku pozapomíná.

S přáním hezkého zbytku horkého léta

Tomáš Zůbek
ČSSD Kunovice
místopředseda OVV ČSSD Uherské Hradiště

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama