MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2015 21:04:00

Aktuální bezpečnostní situace si vyžaduje realizaci efektivních opatření

Aktuální bezpečnostní situace si vyžaduje realizaci efektivních opatření

Ve čtvrtek 13. srpna navštívil Vojenský technický ústav, s. p. první místopředseda Senátu Parlamentu České republiky Přemysl Sobotka.

 První místopředseda Senátu Parlamentu České republiky Přemysl Sobotka se seznámil s dílčími projekty, které mohou být v případě potřeby nasazeny mimo jiné k eliminaci některých negativních jevů spojených s bezpečnostní situací.

„Aktuální bezpečnostní situace jak v Evropě, tak ve světě si vyžaduje realizaci efektivních opatření. Například to, co se dnes děje v souvislosti s masivním průnikem migrantů nebo možností přenosu vysoce nakažlivých virových onemocnění typu Ebola nebo MERS, jsou nanejvýš aktuální mimořádné události. Ve Vojenském technickém ústavu mně byly prezentovány možné preventivní technologie. Uvedu průzkumné, monitorovací a pozorovací komplety, přepravní boxy Biobox a bezpilotní prostředky,“ řekl místopředseda Senátu Přemysl Sobotka a v této souvislosti ocenil vysoké know-how státního podniku, jehož zakladatelem je Ministerstvo obrany. „Ujistil jsem se, že VTÚ disponuje v tomto ohledu potřebným lidským a technickým potenciálem. Klíčové je, aby všechny zainteresované složky efektivně spolupracovaly. Vždyť se jedná o bezpečnostní problematiku, která má v současné době prioritu.“

Ujištění, že případná zadání související s možnými hrozbami VTÚ zvládne, se prvnímu místopředsedovi Senátu PČR dostalo od ředitele státního podniku Jiřího Protivy: „Odštěpné závody VTÚ v Praze Kbelích, Vyškově a Slavičíně disponují v tomto směru potřebným odborným portfoliem. Naší ambicí je být expertním pracovištěm nejen pro resort obrany a složky integrovaného záchranného systému, ale i pro další obranné a bezpečnostní složky státu. Usilujeme o to být jakousi integrální součástí resortu obrany vůči civilnímu sektoru, aby bezpečnostní know how bylo v rukou státu,“ konstatoval ředitel VTÚ Jiří Protiva.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama