Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2015 9:42:09

100. výročí od založení hřbitova padlým vojákům v 1. sv. válce

100. výročí od založení hřbitova padlým vojákům v 1. sv. válce

očima poslankyně Jany Fischerové

Druhý srpnový víkend jsem byla jako oficiální představitel Českého parlamentu, ale i jako bývalá starostka Havlíčkova Brodu pozvána do partnerského města Brixen na Vzpomínkovou slavnost 1915 – 2015. Této vzpomínce na slavnostním shromáždění na hřbitově v Brixenu / Vahrn předcházelo představení knihy 100 let vojenského hřbitova Brixen /Vahrn. 
Bylo mi ctí se všem padlým vojákům poklonit, jednalo se o první takovou oficiální návštěvu za Českou republiku. 

Při své návštěvě Brixenu jsem se potkala s vedením radnice, bývalým panem starostou a zástupci občanských spolků. Nezapomněla jsem se ani poklonit Karlu Havlíčku Borovskému. V domku, kde žil, bydlí rodina Heiss, která velmi dobře udržuje okolí domu a pamětní desky KHB. Vše tak činí z úcty k historii a osobnosti Karla Havlíčka Borovského. Dle vyjádření pana Dr. Heiss počet Čechů, kteří se přijdou poklonit na místo, kde KHB pobýval, je stále rok od roku vyšší. Příští rok 2016 uplyne 160 let od úmrtí tohoto novináře, již nyní vím o některých aktivitách, které se na příští rok chystají a moc se na ně těším

V roce 2017 uplyne 10 let od podepsání smlouvy o partnerství mezi městy Brixen a Havlíčkův Brod. Jsem velmi ráda, že právě osobnost KHB propojila naše města v tom nejlepším slova smyslu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama