Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2015 9:19:56

Dítě jako zboží na objednávku?!

Dítě jako zboží na objednávku?!

Tak dneska jsem si na internetu objednal kalhoty, lednici a dvě děti. Ano, taková možnost už tady je a tato forma obchodu s dětmi (jinak to nazvat nelze) se stala realitou. A nejedná se o záležitost méně rozvinutých zemí.

Organizace Men Having Babies působící v USA a Kanadě cílí na páry gayů, kteří chtějí mít dítě. Na svých stránkách prezentuje 20 soukromých klinik, které mají v USA, Kanadě a Indii zajišťovat zprostředkování dítěte. Tato organizace měla v květnu v Bruselu svoji konferenci a to dokonce v budově vlády bruselského regionu!

Cílem konference mělo být rozšíření působiště i na Evropu a nalákání nových zákazníků v Belgii, Nizozemsku, Francii a Německu. Služba se specializuje zejména na páry gayů, kterým nabízí možnost pořídit si dítě doslova na objednávku. Tato „služba“ se tím dostává i do Evropy a určitě prý nezůstane pouze v Bruselu.

Akce měla mít, dle slov zmíněné organizace, veliký úspěch. Zaujmout měla více než 200 potenciálních „perspektivních“ gay otců z více než 10 zemí. Rád bych zde také zmínil, že pořídit si dítě není rozhodně levná záležitost. Cena se může vyšplhat na více než 100 000 eur, tj. více než 2,7 milionu korun, přičemž celkové rozmezí se pohybuje zhruba od 75 000 do 150 000 eur.

Ženy chované jako krávy v kravínech

Co všechno se musí stát, aby zájemci mohli být rodiči? Samozřejmě je potřeba zaplatit potřebný obnos zprostředkovatelské organizaci. A matky z USA (nejčastěji imigrantky z Mexika), Kanady či Indie pak už jen vše „odpracují“. Peníze ale samozřejmě nezamíří pouze k matce, která dítě donosí, ale hlavně oné zprostředkující organizaci. S matkami je zacházeno doslova jako se strojem na výrobu dětí.

Např. v Indii, kde se děti také „vyrábí“, musí náhradní matka trávit těhotenství v malé místnosti s matrací a televizí v naprostém odloučení od vlastní rodiny. Má se tak zamezit problémům nebo nákazám nemocemi v průběhu těhotenství. V případě ztráty dělohy se matky nedočkají adekvátního odškodnění, pouze náhrady v hodnotě několika stovek eur.

Obchod s dětmi je novodobé otroctví

Podobné praktiky však nelze v civilizovaném světě tolerovat. Žena se nikdy nesmí stát věcí k pronájmu a dítě není zboží na prodej. Malé dítě je plnohodnotnou lidskou bytostí, která má svá práva. Tento obchod považuji za naprostou degradaci žen a porodu na technickou záležitost, kdy se děti stávají pouhou komoditou. Mám pocit, že se dostáváme několik století zpět, kdy byl povolen obchod s otroky.

Navíc je spolehlivě prokázán vliv prenatálního období na zdravý vývoj osobnosti jedince. Podobné experimenty nás vracejí do doby nacismu, kdy Němci brali zplození dětí pouze za technickou záležitost, která měla být oproštěna od jakýchkoli vztahů a citů. Program Lebensborn naprosto jasně světu ukázal, jak hluboko dokáže lidská společnost klesnout. Hitler 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama