RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2011 17:01:17

Konec dobrý, všechno dobré?

Konec dobrý, všechno dobré?

Dne 3.2.2011 se na mém profilu na Parlamentních listech.cz mohli návštěvníci seznámit s textem o osudu rodiny Berkyových pod názvem Jsme opravdu nafoukanou společností? Jak to nakonec dopadlo, můžete číst dnes.

Něco málo přes jeden měsíc měla mostecká veřejnost možnost sledovat osudy na tuto dobu „bezdomovecké“ rodiny paní Veverkové a pana Berkyho a jejich osmi dětí a devátého „na cestě“. Díky aktivitám, které se odehrály z iniciativy 16. ZŠ v Mostě, konkrétně její ředitelky Mgr. Ivany Šabkové a Mosteckého deníku, dotyčná rodina již bydlí. Na překlenutí situace pomohla dobročinná sbírka zaměstnanců školy ve výši 7 000,- Kč, přechodné umístění dětí do Mostečánku v Domově dětí Most či do zařízení v Liberci a nejvíce pomohl podnikatel z Mostu, který nechce být jmenován. Poskytl zařízený čtyřpokojový byt. Rodina v něm bude celý rok bydlet bez placení nájemného, aby se její situace „ustálila“ a mohli, jak se vyjádřila „hlava rodiny“ pan Berky  - zahájit nový start do života. Přejeme, aby tato nepříjemná životní situace byla opravdu tím novým startem, a to nejen pro rodinu Berkových, ale třeba i pro zlepšení nejen lidské solidarity, ale zejména fungování sociálního systému samosprávy ve statutárním městě Most. Pro začátek by stačilo, aby se v takových případech nedávaly klíče od bytu, který v podstatě neměl dveře a byl neobyvatelný. Má-li se naplnit či alespoň odstranit otazník z nadpisu této glosy, bude zajímavé, co se PT čtenář dočte v jednom místním mosteckém týdeníku o tom, kdo vlastně rodině Berkových pomohl. I když ono to za týden bude vlastně stejně jedno, protože již pomoženo bylo těmi, co se nechlubí cizím peřím, protože to jednoduše nemají zapotřebí a zřejmě ani v povaze.

Velké poděkování nejmenovanému podnikateli, 16. ZŠ Most i Mosteckému deníku, protože díky jim je velká rodina s osmi dětmi pohromadě a má už byt. (vb)

 

<a href="http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/stastny-konec-pocetna-rodina-uz-muze-byt-zase-spol.html">Šťastný konec: Početná rodina už může být zase spolu</a>

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama