ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2015 13:38:52

Středočeský hejtman se dohodl s primátorkou Prahy na čerpání peněz z ITI

Středočeský hejtman se dohodl s primátorkou Prahy na čerpání peněz z ITI

Hejtman Středočeského kraje (ČSSD) se dnes sešel s primátorkou hlavního města Prahy Adrianou Krnáčovou (ANO) a náměstkem pro dopravu a evropské fondy Petrem Dolínkem (ČSSD)

na jednání ohledně čerpání dotací na projekty z programu Integrovaných teritoriálních investic Pražské metropolitní oblasti (ITI PMO).

„Domluvili jsme se na všech důležitých bodech ohledně čerpání dotací z programu ITI. Konkrétně jsme řešili otázky personální spolupráce a obsazení řídícího výboru. Dohodli jsme se také na tom, že v říjnu svoláme setkání s dotčenými obcemi, kde jim budou předány veškeré informace o podmínkách čerpání. Jakmile bude schválena strategie projektu, budeme jej moci vyhlásit. Věříme, že se nám to podaří ještě v letošním roce,“ řekla po jednání primátorka Krnáčová.

S výsledky jednání byl spokojen i hejtman Miloš Petera.  „Jsem rád, že se podařilo rozptýlit veškeré obavy, které byly na straně hlavního města. Projekt se týká 450 obcí ve Středočeském kraji a finanční prostředky by měly dosáhnout výše 4 miliard korun, což jsou pro nás velké peníze a bylo by škoda, kdybychom o ně přišli. Tyto finanční prostředky by měly jít převážně do infrastruktury, kde již máme připraven  celý zásobník projektů. Ministerstvo pro místní rozvoj by mělo v průběhu čerpání přealokovat finanční prostředky do oblastí, které budou úspěšné. Věříme, že to bude právě náš případ a že by se částka pro Středočeský kraj a Prahu mohla navýšit na 6 miliard korun,“ uvedl hejtman Petera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama