ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2011 9:08:24

David Šeich: Mýtné na silnicích nižších tříd nikomu neprospěje

 David Šeich: Mýtné na silnicích nižších tříd nikomu neprospěje

Unie malých a středních podniků ČR nesouhlasí s návrhem ministerstva dopravy na zavedení mýtného na silnicích prvních, druhých a také třetích tříd. Nepovažuje jej strategicky výhodný jak pro živnostníky a podnikatele, tak pro stát

Ministerstvo dopravy plánuje ostrý start zavedení mýtného na silnice prvních, druhých a třetích tříd již od příštího roku. Hybridní systém mýtného, který by zde měl být použitý již prošel zkušebními testy a údajně uspěl. Předseda Unie malých a středních podniků David Šeich tento nápad považuje za velmi nešťastný. „Z informací, které zatím mám usuzuji, že návrh bude mít negativní dopady na živnostníky, podnikatele a samozřejmě následně na konečné ceny produktů a služeb. Nemluvě o tom, v jakém stavu jsou tyto silnice a zda je vůbec morální za ně chtít byť i haléřové položky. O návrhu bych uvažoval maximálně na silnicích prvních tříd a to ještě ve velmi rozumném rozsahu.“ Podle Šeicha není projekt efektivní ani pro stát. „Když se na to podíváme do detailu, tak by se navýšením silnic s mýtným měla navýšit i kapacita Celní správy. To se týká jak vozového parku, tak i lidských zdrojů. Spolu s financováním provozu systému nevěřím, že to může být pro státní pokladnu přínosné,“ dodává Šeich.

Šeich věří, že jde zatím o návrh, který bude ještě velmi diskutován a finální verze bude výsledkem kompromisu a zdravého rozumu. Zástupci Unie malých a středních podniků se chtějí s ministrem dopravy Vítem Bártou sejít a prodiskutovat s ním detaily návrhu zejména z pohledu podnikatelů a živnostníků.

 

 

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama