ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2015 10:10:24

Středočeský kraj bude mít své zastoupení v Číně

Středočeský kraj bude mít své zastoupení v Číně

Zástupci Středočeského kraje zahájili svoji týdenní cestu do provincie Sečuán prohlídkou inkubátoru evropských firem, které se chtějí etablovat na čínském trhu, v sídle čínské organizace EUPIC.

Ta pomáhá evropských firmám proniknout na čínský trh a naopak čínským firmám rozjet podnikání na evropském trhu.

Inkubátorem firem prošlo od roku 2006 již 50 firem a organizací, momentálně jich je zde 15. Organizace EUPIC firmám poskytuje na prvních šest měsíců prostory zcela zdarma, pro municipality je to pak na celý rok. Takto zde momentálně funguje např. zastoupení francouzského města Montpellier.

„Tato možnost nás během prohlídky inkubátoru firem velice zaujala a rozhodli jsme se, že zde v Chengdu zřídíme zastoupení Středočeského kraje, které bude mít za cíl především propagaci našeho regionu z hlediska cestovního ruchu a bude také pomáhat českým a čínským firmám navazovat vzájemnou spolupráci. Věřím, že po zítřejším otevření generálního konzulátu zde v Chengdu, bude otevření zastoupení Středočeského kraje další významný krok ke zvýšení počtu čínských turistů v našem regionu a zároveň napomůže také rozvoji podnikání mezi našimi zeměmi,“ uvedl hejtman Miloš Petera, který se během prohlídky inkubátoru firem zajímal i o konkrétní podmínky, za jakých by bylo možné zastoupení zřídit. Případný zájemce musí projít přihlašovacím procesem. Pokud vše proběhne úspěšně, přidělí mu EUPIC prostory, ve kterých bude po určitou dobu moci bezplatně fungovat.

Organizace EUPIC byla zpočátku financována Evropskou komisí, která tak chtěla podpořit „hladké přistávání“ evropských firem na čínském trhu. Nyní je organizace EUPIC finančně samostatná. V Evropě spolupracuje se všemi 28 členskými státy Evropské unie i s několika dalšími nečlenskými státy. Po Evropě má na 600 partnerů. Z toho v České republice jich je 20. Mezi nejaktivnější země, které s organizací spolupracují, patří Německo. Organizace má svoji kancelář i v Bruselu. Mezi hlavní obory, ve kterých chtějí evropské firmy podnikat na čínském trhu, patří farmaceutický průmysl, moderní zemědělství, přesné strojírenství, ochrana životního prostředí, moderní zdroje energie či letectví.

Další zastávkou středočeské delegace bylo sídlo čínské skupiny Tongwei, která podniká v oblasti zemědělství, potravinářství, chemického průmyslu, solární energie, stavebnictví a realit. V zemědělství patří mezi pět největších čínských podniků. Společnost Tongwei Solar je největší výrobce solárních panelů na světě. Zároveň se jedná o jedinou společnost na světě, která se zabývá zemědělstvím a výrobou solární energie současně. Skupina Tongwei se rovněž intenzivně věnuje ochraně životního prostředí a pomoci charitě.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama