Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2015 11:12:49

Škola na Slovance vyměnila omšelou fasádu. Vyzařuje barvami a optimismem

Škola na Slovance vyměnila omšelou fasádu. Vyzařuje barvami a optimismem

Českolipská škola na sídlišti Slovanka v České Lípě zkrásněla. Po několikaměsíční opravě. Slavnostní předání zateplené ZŠ Slovanka žákům a učitelům proběhlo ve středu 2. září za přítomnosti vedení města, některých zastupitelů, stavebních odborníků i

 

Českolipská škola na sídlišti Slovanka v České Lípě zkrásněla. Po několikaměsíční opravě. Slavnostní předání zateplené ZŠ Slovanka žákům a učitelům proběhlo ve středu 2. září za přítomnosti vedení města, některých zastupitelů, stavebních odborníků i dodavatele.

„Desetiletí byla budova školy šedivá a chátrala, nyní je veselá a barevná, radost pohledět. Zateplením navíc uspoříme peníze za energie a přispějeme k lepšímu životnímu prostředí,“ řekla starostka České Lípy Romana Žatecká, která opravenou školu odemkla symbolickým klíčem a školákům z každé třídy předala barevné stužky, připomínající nový vzhled jejich školy.

O rekonstrukci rozhodli zastupitelé a radnice připravila projekt na snížení energetické náročnosti objektu školy.

„Předmětem projektu jsou energetické úspory školní budovy a spočíval v zateplení obvodového pláště budovy, střešní konstrukce a výměně nevyhovujících otvorových výplní,“ upřesnil místostarosta Juraj Raninec. Podle něj, uskutečněním tohoto projektu dochází mimo jiné i ke snížení emisí CO2 o zhruba 97 tun za rok a k úspoře energie 1656 GJ ročně.

Stavební práce probíhaly ve škole od dubna do srpna letošního roku a zajišťovala je firma MISTAV-CL s.r.o, Česká Lípa. Celková cena dokončeného díla dosahuje 22 598 577 Kč včetně DPH.

Projekt zateplení školy Slovanka byl uskutečněn v rámci 50. výzvy Operačního programu Životní prostředí, v prioritní ose 3 Udržitelné využívání zdrojů energie. A je spolufinancován z Evropské unie, z Fondu soudržnosti, kde dotace může být poskytnuta až do výše 90% způsobilých výdajů, maximálně 15 137 488 Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama