Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2015 11:20:24

Zastupitelé pověřili velením strážníků Vladimíra Jeníka

Zastupitelé pověřili velením strážníků Vladimíra Jeníka

O zvýšení důvěry v práci městské policie se v České Lípě postará Vladimír Jeník. Na zasedání 2. září se představil zastupitelům a odpověděl na jejich dotazy. Zastupitelé pak hlasováním schválili jeho pověření funkcí velitele strážníků. Toto pověření

 

O zvýšení důvěry v práci městské policie se v České Lípě postará Vladimír Jeník. Na zasedání 2. září se představil zastupitelům a odpověděl na jejich dotazy. Zastupitelé pak hlasováním schválili jeho pověření funkcí velitele strážníků. Toto pověření je ze zákona nezbytné.

Magistr Vladimír Jeník vyhrál výběrové řízení na post nového velitele Městské policie Česká Lípa. Zaměstnancem města se stal od 1. července, kdy se poprvé oficiálně sešel se strážníky a prohlédl si sídlo českolipské městské policie. Pak se vydal na proškolení zakončené nezbytnou odbornou zkouškou.

Novému veliteli Jeníkovi je 41 let. Se svou rodinou žije v Děčíně. Absolvoval vojenské gymnázium a Universitu obrany v Brně. Jako bývalý voják má celou řadu zkušeností.  V Armádě ČR téměř dvacet let pracoval na velitelských pozicích. Nejprve zaučoval nově příchozí vojáky, po profesionalizaci armády byl velitelem chemické jednotky v Liberci. V rámci svého působení v armádě byl také dvakrát na zahraniční misi v Kosovu. Před tím, než vyhrál výběrového řízení na pozici velitele Městské policie, pracoval jako vychovatel ve výchovném ústavu v Chrastavě. Vzhledem k tomu, že v armádě velel až 160 lidem, nemělo by mu činit problémy velet podstatně menšímu počtu strážníků a řídit jejich práci tak, aby byla pro město a jeho občany co nejužitečnější. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama