ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2015 15:48:52

Generální konzulát v Čcheng-tu byl slavnostně otevřen

Generální konzulát v Čcheng-tu byl slavnostně otevřen

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD) během cesty do čínské provincie Sečuán společně s náměstkem ministra zahraničních věcí Lukášem Kauckým, poradcem prezidenta ČR Janem Kohoutem a českým velvyslancem v Číně Liborem Sečkou

slavnostně otevřeli Generální konzulát v Čcheng-tu.

„Věřím, že tento krok napomůže rozvoji přímé komunikace mezi provincií Sečuán a Českou republikou, potažmo i naším Středočeským krajem. Záměr a úsilí o otevření nového konzulátu Středočeský kraj podporoval od počátku rozvoje naší spolupráce s touto provincií a bylo mi ctí být dnes při slavnostním okamžiku jeho otevření,“ prohlásil hejtman Petera.

Snadno dostupný konzulát poskytne ve spolupráci s kanceláří CzechTrade Čcheng-tu pomoc českým společnostem při jejich obchodních aktivitách v západní oblasti Číny a ve spolupráci s agenturou CzechInvest se bude snažit nalákat do České republiky nové investory. Současně usnadní čínským turistům vydávání víz k cestě do České republiky.

„Dalším přínosem konzulátu bude podpora regionální spolupráce a zprostředkování kontaktů mezi čínskými provinciemi a českými kraji či přímo mezi jednotlivými městy, jako je například město Nymburk a čínský Mien-jang. Za Středočeský kraj tomuto navazování vzájemných vztahů dávám plnou podporu, stejně jako případným kontaktům a navazování spolupráce v oblasti kultury, vzdělávání a výměnných pobytů studentů,“ doplnil hejtman.

Byť bude tento konzulát patřit k menším úřadům České republiky v zahraničí, rozměr jeho významu bude o to větší. Konzulát totiž nebude sloužit pouze pro provincii Sečuán, ale i pro další dvě blízké provincie – Jün-nan a Kuej-čou. „Navíc se jedná o jediný generální konzulát v celém světě, který Česká republika v letošním roce otevřela, což ukazuje, jak důležité jsou pro Českou republiku diplomatické i obchodní vztahy s Čínou,“ vysvětlil náměstek ministra zahraničních věcí Lukáš Kaucký.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama