Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2015 13:38:10

Česká Lípa opraví jižní tribunu stadionu u Ploučnice

Česká Lípa opraví jižní tribunu stadionu u Ploučnice

Železobetonové stupně jižní tribuny u českolipského stadionu se postupně rozpadají desítky let. Radní nyní dali opravě tribuny zelenou.

 

Železobetonové stupně jižní tribuny u českolipského stadionu se postupně rozpadají desítky let. Radní nyní dali opravě tribuny zelenou.

Na pondělním jednání souhlasili s přidělením veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce, které na stadionu u Ploučnice zajistí litoměřická stavební společnost Chládek & Tintěra, a.s.

„Důvodem pro zadání této veřejné zakázky je velmi špatný technický stav stávajícího objektu jižní tribuny, která je v současné době uzavřena. Stávající železobetonové stupně tribuny se rozpadají a dochází k sesouvání těchto stupňů směrem k přilehlému chodníku,“ konstatoval místostarosta Juraj Raninec.

Podle něj, radnice uzavře s vítěznou firmou smlouvu o dílo dle podmínek stanovených v zadávací dokumentaci veřejné zakázky, za cenu 1.100.088,72 Kč bez DPH, tj. 1.331.407,35 Kč včetně 21% DPH, s termínem plnění do 20. listopadu 2015 a záruční dobou v délce 60 měsíců.

Jak místostarosta dále upřesnil, stavbaři se při rekonstrukci jižní tribuny zaměří na demontáž stávajících železobetonových dílců, zpětnou montáž spodní řady železobetonových bloků, které jsou v dobrém stavu a na dodávku a montáž prefabrikovaných železobetonových dílců tvaru L, ze kterých bude vytvořen jeden stupeň tribuny. Po osazení dílců bude upraven okolní terén a provedeno jeho zatravnění.

„Konstrukce bude plnit účel zajištění zemního svahu proti sesouvání a může tvořit základ pro osazení dalších stupňů tribuny v případě, že bude osazení dalších stupňů z provozního hlediska nezbytné a pokud budou na tyto práce vyčleněny další peníze,“ uvedl Raninec.

Podnět k rekonstrukci podával ředitel příspěvkové organizace Sport Česká Lípa Pavel Císař, který tuto investiční akci považuje za první etapu rekonstrukce tribuny a do budoucna chce hledat další zdroje na její dokončení.

„Naším prvořadým úkolem bylo zajistit bezpečnost prostoru tribuny, z toho důvodu byl k tribuně zamezen přístup veřejnosti. Investicí opět zpřístupníme a vylepšíme komfort pro diváky při sportovních podnicích na Městském stadionu. Zároveň tak bude obnovena veřejná komunikace pro kolemjdoucí veřejnost,“ sdělil Císař.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama