JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2011 19:29:42

Navrhneme doplatit soudcům mzdy za loňský rok

Navrhneme doplatit soudcům mzdy za loňský rok

Ministerstvo spravedlnosti posoudilo první pravomocný rozsudek týkající se dorovnání platu soudci za první tři čtvrtletí loňského roku.

Na základě analýzy se Jiří Pospíšil rozhodl, že příští týden navrhne vládě dorovnání platu za zmíněné období všem soudcům v ČR.

Ministr Jiří Pospíšil tento postup zvolil po dnešním jednání s ministrem financí Miroslavem Kalouskem. Na plošné dorovnání platů všem soudcům bude zapotřebí 120 milionů korun, které ministerstvo spravedlnosti ve svém rozpočtu nemá. Bude proto žádat ministerstvo financí, aby jeho rozpočet o danou sumu navýšilo.

Snížení soudcovských platů o čtyři procenta schválila vláda premiéra Jana Fischera. Ústavní soud však loni v září konstatoval, že tento krok byl protiústavní, a ustanovení zrušil. Zdůvodnil to tím, že příjem soudců musí být jako jedna z pojistek jejich nezávislosti stabilní a nesnížitelnou veličinou.

Tereza Palečková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnost
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama