Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2015 8:04:17

Kamerový systém bude moderní

Kamerový systém bude moderní

Městská policie v České Lípě dostane pro svůj kamerový systém nový server i software. A kamery zaostří také na Jiráskovu ulici. Vyspělejší technologie slibuje mnohem kvalitnější zobrazování i možnosti pro připojování dalších kamer. A tím i lepší pro

 

Městská policie v České Lípě dostane pro svůj kamerový systém nový server i software. A kamery zaostří také na Jiráskovu ulici.

Vyspělejší technologie slibuje mnohem kvalitnější zobrazování i možnosti pro připojování dalších kamer. A tím i lepší prostředky pro boj s projevy hrubého narušování veřejného pořádku nebo dokonce s trestnou činností ve městě.

„V první řadě zřídíme nový kamerový bod v Jiráskově ulici, jak jsme slíbili,“ ujistila starostka Romana Žatecká. Kamery v Jiráskově ulici, kde si starousedlíci dlouhodobě stěžovali na nepořádek a necítili se bezpečně, přispějí k výraznému zklidnění v lokalitě. Jak starostka uvedla, radnice chystá důkladné přehodnocení rozmístění bezpečnostních kamer ve městě a vyhledání dalších problematických míst. „Plánovat chceme i obměnu dosluhujících kamer na jiných místech, zájem máme také o jejich rozšíření například na městský hřbitov a na velké parkoviště v Železničářské ulici, na sídlišti Slovanka,“ řekla Žatecká.

Tato akce nebyla zařazena v rozpočtu na letošní rok, proto museli českolipští zastupitelé  schválit převod 750 000 Kč z rozpočtu všeobecné pokladní správy do rozpočtu městské policie. Částka navržená k převodu je odvozena z odhadnuté ceny, nevyčerpané peníze budou vráceny do rezervy města.

Podle zástupce velitele městské policie Antonína Doležala jde o investici do obnovy již zastaralých částí městského kamerového systému: „Starý server dosluhuje a nový server potřebuje i nový software, aby vše fungovalo, zbytek bude stát nový kamerový bod v Jiráskově ulici. Následně bychom měli mít i kvalitnější obraz a vyspělejší technologii pro připojování dalších kamer,“ potvrdil Doležal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama