ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2015 15:58:45

Zastupitelé schválili vyhlášení dotačního řízení na sociální služby pro rok 201

Zastupitelé schválili vyhlášení dotačního řízení na sociální služby pro rok 201

Středočeský kraj, který letos prvním rokem vede veškerou agendu spojenou s dotačním řízením na poskytování sociálních služeb, vyhlásil dotační řízení pro rok 2016.

Jeho vyhlášení schválilo Zastupitelstvo Středočeského kraje na zasedání 22. září. Výše dotační podpory pro rok 2016 se bude odvíjet od celkové částky, která bude přidělena kraji ze strany ministerstva práce a sociálních věcí. „Středočeský kraj podal žádost na ministerstvo ve výši 1,229 miliardy korun. Tento objem peněz je nezbytný pro udržení optimální sítě sociálních služeb ve Středočeském kraji“, uvedl hejtman Miloš Petera ČSSD).

Stejně jako letošní rok, kdy kraj převzal agendu od MPSV, bude důležitým mezníkem v dotačním řízení i rok příští. Evropská unie postavila kraje před nelehký úkol transformovat svá dotační řízení a zapracovat principy uvedené v rozhodnutí, které mají zcela zásadní význam pro poskytování sociálních služeb v roce 2016.

Celý proces přechodu financování sociálních služeb na kraje spolu s novinkami ze strany EU a se změnami zákonů není náročný pouze pro Středočeský kraj, ale rovněž přináší zvýšenou náročnost i pro poskytovatele sociálních služeb. „Z tohoto důvodu jsme v letošním roce připravili pět seminářů pro poskytovatele sociálních služeb, prostřednictvím kterých je budeme seznamovat s novinkami pro rok 2016, a budeme se tak snažit vyhnout chybám při vyplňování žádostí a přispět k usnadnění celého procesu,“ řekla radní pro oblast sociálních věcí paní Emilie Třísková (ČSSD). Semináře budou probíhat v říjnu.

„Oceňuji záměr uspořádání seminářů pro poskytovatele sociálních služeb k tématu dotačního řízení pro rok 2016. Věřím, že budou prospěšné jak pro naše poskytovatele, tak pro kraj jako zpětná vazba, a pomohou přispět k hladkému průběhu dotačního řízení v přelomovém roce 2016,“ dodal hejtman M. Petera. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama