ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2015 8:30:54

Hasiči z karlovarského letiště budou mít novou zbrojnici

Hasiči z karlovarského letiště budou mít novou zbrojnici

Rada Karlovarského kraje schválila výsledky zadávacího řízení na výstavbu nového objektu Záchranné a požární služby na Letišti Karlovy Vary. Pokud půjde vše podle plánu, se stavbou se začne na začátku listopadu a hotova by měla být do října 2016.

Do otevřeného výběrového řízení se přihlásilo celkem šestnáct společností. Vítězem se stala firma JURICA s nabídkovou cenou 26,6 milionu korun bez DPH. „Touto stavbou získá letiště moderní stanici záchranné a požární služby, která odpovídá požadavkům na zabezpečení bezpečnosti civilního provozu ve 21. století. Stavba samotná neznamená jen prosté nahrazení stávající stanice, ale je předpokladem pro další modernizaci letiště,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Financování stavby je zajištěno z nájemného, které společnost Letiště Karlovy Vary uhradí Karlovarskému kraji. Dále budou využity prostředky získané z převodu pozemků a zbylou část, zhruba 6 milionů korun, zaplatí Karlovarský kraj. „Vlastní realizace výstavby nové stanice bude probíhat za plného provozu letiště a je proto pochopitelné, že výstavba bude klást zvýšené nároky na zajištění provozní bezpečnosti. Stanice bude umístěna východně od stávajících objektů letiště, v optimální poloze vůči vzletové a přistávací dráze, což zajistí vynikající dosažitelnost všech oblastí letiště v případě nutnosti zásahu,” doplnil ředitel letiště Václav Černý.

Dvoupodlažní objekt bude zahrnovat nejenom administrativní část, ve které bude sídlit operační středisko s dokonalým rozhledem po celém letišti, ale i garáže s osmi parkovacími místy pro zásahová vozidla. V jeho blízkosti se pak bude nacházet parkoviště pro čtyři osobní automobily. Stavaře čeká napojení objektu na stávající inženýrské sítě, včetně vybudování kanalizace, nové čističky odpadních vod a odlučovače ropných látek. Vyřešit budou muset také napojení na dopravní infrastrukturu letiště, v plánu je výstavba nové spojovací komunikace a oplocení. Objekt bude využíván i dalšími subjekty, například psovody služby cizinecké policie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama