Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2015 19:14:49

Pokud jsou informace o Mynářově prověrce pravdivé, musí odstoupit

Pokud jsou informace o Mynářově prověrce pravdivé, musí odstoupit

Pokud se informace deníku Právo o neudělení bezpečnostní prověrky kancléři Mynářovi ukáží jako pravdivé, musí ze své funkce odstoupit.

Pokud tak neučiní, prezident Zeman musí splnit to, co slíbil, tedy Mynáře ze své funkce odvolat. Jednalo by se totiž o bezprecedentní bezpečnostní riziko pro Českou republiku.

Odpovědnou funkci vedoucího Kanceláře prezidenta republiky už více než dva a půl roku vykonává člověk, který nesplňuje elementární zákonné bezpečnostní předpoklady. Tato krajně znepokojivá informace by podle mého soudu patrně měla vést ke změně zákonné úpravy, která by do budoucna podobné situace vyloučila.

Oslovila jsem proto pana předsedu výboru pro bezpečnost, aby na pořad nejbližšího jednání tohoto sněmovního orgánu zařadil bod s názvem „Bezpečnostní způsobilost vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Ing. Vratislava Mynáře“, v jehož rámci by kancléřova kauza a její důsledky měly být důkladně prodiskutovány.  Diskuze by přitom měla vyústit v doporučení, jak podobným situacím v budoucnu zabránit.

Závěrem bych ráda podotkla, že očekávám, že se v případě potvrzení informací pan Mynář alespoň při svém posledním úkonu ve funkci zachová jako muž, nebude čekat na odvolání prezidentem Zemanem a bezprostředně po seznámení se s vyrozuměním o neúspěšné žádosti podá k prezidentovým rukám rezignaci.

Případné využití opravných prostředků by vzhledem k dosavadním výsledkům Národního bezpečnostního úřadu, se kterými se každý může seznámit v jeho výroční zprávě (například v případě žalob proti rozhodnutí ředitele NBÚ o rozkladu činí úspěšnost NBÚ 80 %), bylo jen snahou o prodlužování Mynářovy agonie, na niž opravdu není pěkný pohled.

Věra Kovářová, poslankyně TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama