Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2015 11:25:08

Neodvolatelný Mynář a tolerantní prezident

Neodvolatelný Mynář a tolerantní prezident

Pomalu a jistě se po republice uzavírají sázky, zdali Mynář odejde, či ne. Nikdo z nás není jasnovidec, ale dá se předpokládat, že se bude držet zuby nehty.

Někteří lidé si myslí, že v tomto boji o přežití vydrží až do konce Zemanova volebního období. Prezident se ho zřejmě v nejbližší době odvolat nechystá. Obálka s rozhodnutím NBÚ leží smutně na stole v jeho kanceláři a ještě před pár dny na její obsah nebyl Mynář vůbec zvědavý. Prezident se vyjádřil, že očekává, že se kancléř proti verdiktu odvolá, stejně jako by to udělal každý běžný občan. Jenže všechno má svá pravidla a na funkci, kterou Mynář zastává, je prověrka třeba. Dá se říct, že každý slušný občan, pokud ji neobdrží, by z funkce okamžitě odešel. Obviňovat okolí, že v případě jeho problému jde o hysterii, je poněkud nekorektní u tak vysokého představitele, jenž spolu s prezidentem má být přítomen mnohým jednáním. Pokud prověrku skutečně neobdržel, bude s tím, pravda, problém. Ale prý to šlo bez prověrky taky. V tom případě by se měl Mynář zasadit o to, abychom NBÚ zrušili, prověrky nepožadovali a věřili pouze čestnému slovu těch, kteří se nějakým způsobem do vysokých funkcí dostanou. Jestliže prezident velmi vehementně trvá na dodržování zákonů, měl by především požadovat jejich plnění po svých nejbližších spolupracovnících. To, že tímto způsobem funguje Mynář 2, 5 roku a nebyl zádrhel, není pravdou. Některých jednání, která za tu dobu proběhla, se účastnit nemohl. Věřme, že prezident Zeman nakonec dodrží své slovo a Mynáře z funkce odvolá a my nebudeme na toto odvolání čekat až do konce jeho volebního období. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama