ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2015 14:42:49

Kraj financoval rozšíření a modernizaci čističky odpadních vod v Milovicích

Kraj financoval rozšíření a modernizaci čističky odpadních vod v Milovicích

Kvůli nové výstavbě a přílivu nových obyvatel do středočeských Milovic a okolních obcí se musela rozšířit a zmodernizovat čistička odpadních vod v Božím Daru, městské části Milovic.

Stavba stála zhruba 8,1 milionu korun, 95 procent uhradil kraj prostřednictvím Středočeského fondu životních prostředí a zemědělství a zbytek zaplatily Vodovody a kanalizace Nymburk. Oficiálního ukončení projektu „ČOV Boží Dar – intenzifikace“ se ve středu 30. září zúčastnil hejtman kraje Miloš Petera (ČSSD).

„Projekt ČOV Boží Dar – intenzifikace řešil zvýšení kapacity čističky o 840 ekvivalentních obyvatel z důvodu připojení kanalizací obcí Straky, Zbožíčko a části Milovic Boží Dar. Stávající technologická linka byla zrušena a nahrazena novou. Jsem rád, že jsme mohli přispět z našeho Fondu životního prostředí a zemědělství a pomoci účinněji chránit životní prostředí díky modernější a výkonnější technologii čištění odpadních vod,“ uvedl hejtman Petera.

Milovice jsou nejvíce se rozvíjejícím středočeským městem, v němž stále roste počet obyvatel. K 1. květnu 2013 tu oficiálně žilo 10 200 osob, současné odhady přesahují 12 000 obyvatel. Veškeré znečištění odpadních vod se přepočítává na jednotky takzvaného populačního ekvivalentu neboli ekvivalentního obyvatele (EO). Produkce odpadní vody se uvádí cca 150 litrů na obyvatele a den.

Pro rozšíření ČOV byla využita stávající vedlejší betonová nádrž s přilehlou armaturní komorou, kde byla po sanacích betonů osazena nová technologická linka. Nová ČOV je vybavena jemnobublinovou technologií s denitrifikací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama