Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2015 8:36:08

Senioři oslaví svátek v Crystalu

Senioři oslaví svátek v Crystalu

Českolipská radnice přichystala pro naše seniory bohatý zábavní program. V první den měsíce října, na který připadá mezinárodní den seniorů. Chce jim udělat radost a vzdát úctu.

 

Českolipská radnice přichystala pro naše seniory bohatý zábavní program. V první den měsíce října, na který připadá mezinárodní den seniorů. Chce jim udělat radost a vzdát úctu.

 „Seniory jsme pozvali na pěkný podvečer do našeho kulturního domu. Vytváření nové tradice oslav svátku seniorů se nám moc líbí, ale především - senioři si zaslouží naše poděkování za své celoživotní zásluhy pro rodinu a blízké,“ řekla starostka Romana Žatecká.

Na návštěvníky akce se těší Komorní soubor dechových nástrojů pod vedením Pavla Hrice, stejně jako Jazzová farma pod vedením Aleše Jungmana. Vystoupí zde také děti ze základních a mateřských škol v České Lípě. Pro hosty si připravily svá divadelní představení, vystoupení mažoretek, pásma recitací či pěveckých a tanečních vystoupení. Město nabídne seniorům i bezplatné občerstvení.

Oslavu mezinárodního dne seniorů připravilo Město Česká Lípa, ve spolupráci se svými příspěvkovými organizacemi Sociálními službami města České Lípy a Základní uměleckou školou v České Lípě.  Zábavný podvečer „Mládí baví seniory“ proběhne od 17 hodin v sále kulturního domu Crystal.

Problematikou péče o starší spoluobčany se v České Lípě zabývá příspěvková organizace Sociální služby města České Lípy, která zajišťuje pro občany České Lípy a spádových obcí služby sociální péče a sociální prevence.

Pečovatelská služba pomáhá seniorům a osobám se zdravotním postižením, kterým již nestačí síly na zvládání péče o sebe a svou domácnost. Pracovnice pomáhají klientům s osobní hygienou, přípravou a podáním jídla a pití, se zajištěním stravy, dovážkou či donáškou oběda, vyřídí nutné pochůzky, zajistí běžný nákup, úklid domácnosti, praní a žehlení prádla či doprovody k lékařům. V současné době služba poskytuje své úkony 333 klientům. Nejvyužívanější službou je dovoz obědů, denně zajistíme rozvoz cca 150 obědů.

Další službou je Domov pro seniory LADA. Služba se poskytuje v prostorách Domu s pečovatelskou službou, v Ústecké ulici, v České Lípě nepřetržitě, každý den, po celých 24 hodin. Domov disponuje celkovou kapacitou 20 lůžek v 8 jednolůžkových a 6 dvoulůžkových plně vybavených bezbariérových pokojích. Domov poskytuje pobytovou sociální službu včetně ošetřovatelské péče seniorům, kteří jsou z důvodu ztráty soběstačnosti závislí na pomoci druhé osoby a nemají nikoho, kdo by jim potřebnou péči poskytl doma. Letos již naši službu využilo 28 klientů. Domov pro seniory LADA pořádá pro klienty přednášky o cestování s obrazovou projekcí a vystoupení dětí z MŠ, které se setkávají s velkým ohlasem klientů. Mýdlové tvoření a malování kamínků patří mezi oblíbené aktivity našich klientů.

Město Česká Lípa má pro seniory 169 bytů zvláštního určení, které se nachází v Domě s pečovatelskou službou na Ladech a Penzionu s pečovatelskou službou  Na Blatech.

Česká Lípa má také svůj Klub důchodců, který zajišťuje společenské, kulturní a jiné zájmové činnosti. Pořádá výlety do divadel, zájezdy po památkách České republiky, taneční zábavy a různé přednášky. Činnost koordinuje výbor složený z členů KD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama