Mgr. Ing. Petr Vysloužil

kandidát pro volby do EP za KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Bedihošť
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2015 16:07:16

Eurotribut

Eurotribut

Evropa si již sama nedokáže hájit hranice. Ochranu svých zcela propustných hranic proto svěřuje jiným, za peníze. Principielně stejně jako ve starověku.

Summit Evropské unie  schválil, podle tzv. akčního plánu EU, částku  3 miliardy Eur  pro Turecko, mimo jiné také na zadržení imigrace do EU. To je pro EU i pro Turecko jistě dobrá zpráva. Naši řecko-tureckou hranici Schengenského prostoru budou od nynějška hlídat Turci, když Řekové totálně selhávají.

 Jinak než placení tributu se nedá nazvat poplatek druhému státu za zajištění bezpečnosti, potažmo za hlídání vnější hranice EU.

 Tribut byl ve starověku i ve středověku poměrně  často používaný prostředek k zajištění bezpečnosti. Často byl placen nájezdníkům, sousedním  státům, prostě komukoliv, kdo byl v momentální výhodě. Tribut platily také  mocné říše, jako Římská říše, nebo i  Byzantská říše. Platbami nejčastěji ve zlatě si vykupovaly bezpečnost, případně mír. Evropská unie tak takto přímo navázala na tyto historické subjekty.

 Problém s tzv. „Balkánskou cestou“ bude tímto podle EU vyřešen. Ještě tu však zbývá „Libyjská námořní  stezka“. S kým bude jednáno, když je Libye v rozvratu?

 Potíž  je však v tom, že  se problém takto jen odsouvá, aniž by se příčina tímto řešila. Kam až dojde zoufalství představitelů EU v otázce imigrační krize je otázkou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama