ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2015 17:25:35

Kraj za podpory ROP dokončil na Benešovsku cyklostezku pro vozíčkáře

Kraj za podpory ROP dokončil na Benešovsku cyklostezku pro vozíčkáře

Středočeský kraj vybudoval na Benešovsku speciální cyklostezku se zvláštním povrchem vhodným i pro invalidní vozíky.

Projekt „Cyklostezka vozíčkářům přátelská Trhový Štěpánov – Rehabilitační ústav Kladruby – Tehov“ stál celkem 15,5 milionu korun a z toho 6,6 milionu korun zaplatily evropské fondy prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Čechy. Slavnostního otevření cyklostezky se 20. října zúčastnil náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička (ČSSD).

Nová cyklostezka v délce 4,123 km se napojila na cyklotrasu Trhový Štěpánov – Malovanka a na naučnou stezku v okolí Rehabilitačního ústavu Kladruby. „Vozíčkáři se budou moci pohodlně a hlavně bezpečně projet po cyklostezce, která vede krásnou přírodou. Jsem přesvědčen, že do regionu přibyde více turistů, které přiláká nejen krása a památky Posázaví, ale také možnost sportovního vyžití i pro hendikepované,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Cyklostezka „vozíčkářům přátelská“ byla vybudována vzhledem k demografické struktuře obyvatel regionu a blízkosti Rehabilitačního ústavu Kladruby. „Na trase cyklostezky bylo umístěno několik laviček a informačních tabulí speciálně uzpůsobených tak, aby informace byly snadno viditelné pro turisty na invalidních vozících a handbicích. Speciální asfaltový povrch cyklostezky však jistě ocení i senioři a rodiny s dětmi,“ dodal náměstek Horčička.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama