Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2015 15:26:00

Pokud zamezíme utrácení stran za obří reklamu, přiblížíme politiky k lidem

Pokud zamezíme utrácení stran za obří reklamu, přiblížíme politiky k lidem

Václav Láska (SZ) ve spolupráci s ostatními zelenými senátory předloží na čtvrtečním jednání Senátu návrh zákona, který zakazuje předvolební reklamu na billboardech.

Chtějí tím nastolit rovnější podmínky při volební soutěži, omezit záplavu billboardů, která před každými volbami hyzdí česká města a obce a snížit výdaje na předvolební reklamu, která pro voliče nemá žádnou informační hodnotu.

Zákaz se vztahuje na reklamní zařízení o ploše větší než osm metrů čtverečních v době od vyhlášení voleb do ukončení hlasování a porušení by mělo být pokutováno až dvěma miliony korun. Novela by měla začít platit od roku 2017.

"Novela navazuje na dlouhodobý evropský trend, podobně venkovní předvolební reklamu reguluje například Francie, Belgie, Itálie či Irsko. A dává to smysl. Billboardy mnohdy sestávají jen z jednoduché fráze a fotky usměvavého politika, na čem nemůže volič své volební rozhodnutí racionálně postavit. Pokud zamezíme utrácení stran za obří reklamu, přiblížíme politiky zas o něco více k lidem, protože se už nebudou moci spolehnout jen na masivní billboardové kampaně," uvádí zelený senátor Václav Láska.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama